Wanneer is het interessant?

Zeecontainer vervoer is het transport van producten tussen havens in een container. De zeecontainer dient in de haven te worden gebracht en wordt dan per schip naar een andere haven vervoert. Daar moet het vervolgens worden ingeklaard. Daarna moet de container worden opgehaald.

Omdat voor kleine bedrijven een volle zeecontainer in één keer laten overkomen, wat veel kan zijn, is het mogelijk, om van een gedeelde zeecontainer gebruik te maken. Dit kunt u doen door een aantal dozen aan te melden bij een transport bedrijf. Hiervoor hebt u het gewicht en de afmetingen van de vracht nodig om een offerte te ontvangen. Zo’n zending met een gedeelde zeecontainer heet LCL. LCL wordt interessant vanaf een gewicht van 200 kg.

Een rekenvoorbeeld

De kosten voor express zending per lucht bedraagt zo’n 4-7 dollar per kilo. Een zending van 200kg die per lucht wordt verstuurd komt dan als gauw uit op 800 tot 1400 dollar. Bij het zenden van deze zending van 200kg met afmetingen van 2 cubieke meter, is dit bij zeevracht zon 600 dollar.

Het zeevracht voorbeeld loopt op naarmate er meer gewicht wordt verzonden.

Omdat er per ton wordt afgerekend, is er voor het gewicht nog zo’n 800 kg over, dit terwijl bij express luchtvracht, per kilo de meter wordt aangesloten. Uiteraard geldt voorbeide verzendmethoden dat er met de afmetingen rekening worden gehouden. Hoe groter, hoe meer de kosten zullen zijn. Bij zee vracht wordt dit per cubieke meter berekerend. Bij luchtvracht wordt ook delen van kubieke meters aangeslagen. Daarom is het bij erg kleine zendingen goedkoper om dit per express luchtvracht te versturen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk Privacy informatie.